Login


Register | Recover Password
 

LÉZERES FUTÓMŰ-BEÁLLÍTÁS

Az Autó-Brand Kft. műhelyében SPACE ARP3DSP lézeres futóműállító készülékkel dolgozunk, ami lehetővé teszi a futómű még pontosabb beállítását.

A futómű beállításának tartalma:

  • Az összes komponens részletes szemrevételezése
  • A gumiabroncs futófelületének és légnyomásának ellenőrzése és beállítása
  • Lézeres futóműállítás

Akciós ár: 15.500 + Áfa

Az alábbi tünetek a futóműállítására adhatnak okot:

Egyenes haladáskor kiszámíthatatlan menetviszonyok állnak elő, különösen motorfék, gázadás, és fékezés során. A lengéscsillapító meghibásodáshoz hasonló menetjellemzők, pillanatnyi jármű kitörések, oldalra húzások, kopogás, vagy zörgés a kerekek felől, egyenetlen gumikopás jelentkezik.

A futómű a biztonságos gépjárművezetés fontos részét képezi. Nap mint nap különböző erőbehatások érik, pl. kátyú, járdára felhajtás, maximális súlyterhelés meghaladása. Ezeknek az erőbehatásoknak köszönhetően az autó futóműve elállítódhat.

A rossz futóművel rendelkező gépjármű vezetése veszélyessé válhat, mivel a kormányzás folyamatos korrigálást igényel. A kormányzási nehézségeken kívül, növelheti az autó üzemeltetési költségeit is, pl. fokozott gumiköpeny kopás, magasabb fogyasztás és az alkatrészek idő előtti kopásához is vezet. A futóművek javítása nagyon komplex feladat. A helyreállításhoz fontos a hibahely pontos felismerése és az autóvezetővel folytatott elbeszélgetés. Nagyon jelentős az adott futóművel kapcsolatos javítási információk megléte, mivel a futóművek generációról generációra egyre bonyolultabbakká válnak. A futómű állítás az igénybevett alkatrészek ellenőrzéséből és a kerekek megfelelő gyári értékre való beállításáról gondoskodik. A mai korszerű autóknál többnyire elöl és hátul is állítható a futómű, ezért ezeknél az autóknál fokozottabban jelentkezik a gumiköpenyek helytelen kopása. A futómű ellenőrzés során megállapítható az alkatrészek állapota (gömbfejek, szilentek, csapágyak), és ezek esetleges cseréje után elvégezhető a futómű állítás. Ezért ajánlott a futóművet fél évente ellenőrizni.