Login


Register | Recover Password
 

MERCEDES-MAYBACH GLS 600 4MATIC

Csúcskategóriás szabadidő-autóval bővíti kínálatát a Mercedes-Maybach: a GLS 600 4MATIC tágas belső terével, minőségi kialakításával és pazar felszereltségével a luxus új formáját képviseli a szegmensében.

Miközben az impozáns motorháztetőn a Mercedes-Benz csillaga jelenik meg klasszikus formában, alatta már a Maybach-hűtőrács aprólékosan megmunkált, függőleges króm lamelláin csillannak meg a nap sugarai. Az ablakok körül és az oldalpaneleken végigfutó króm betétek ugyancsak hozzájárulnak a Mercedes-Maybach méltóságosan elegáns megjelenéséhez, de a 22 vagy 23 colos könnyűfém keréktárcsák – a kipufogóval és a speciális márkajelzésekkel egyetemben – szintén kifejezetten a luxus szabadidő-autó számára készültek. További Maybach-specifikus különlegesség a hétféle kifinomult színkombinációban elérhető kéttónusú fényezés, valamint az elektromosan előbújó fellépők, melyek különösen kényelmes és biztonságos be- és kiszállást tesznek lehetővé. Az alumíniumból készült, a hátsó ajtókat széles tartományban lefedő „lépcsők” fekete gumírozott betéteikkel és kiegészítő megvilágításukkal nemcsak praktikusak, hanem kifejezetten látványosak is. Menet közben természetesen visszahúzódnak és láthatatlanul megbújnak az oldalsó küszöbpanelek mögött.

A tágas helykínálat érdekében a Mercedes-Maybach GLS kizárólag két üléssorral érhető el, a két klimatizált és masszázs funkcióval bíró hátsó fotel természetesen elektromosan mozgatható. A luxus SUV felszereltsége már alaphelyzetben is kimagasló, széria többek között a sötétítővel ellátott, elektromosan nyitható/dönthető panoráma tetőablak és az MBUX (hátsó) tablet. Utóbbi a középkonzolon vagy az ülések közötti könyöklőben kapott helyet, az intuitív vezérelhetőség mellett, kiegészítő kényelmi és szórakozási funkciókat is biztosít. Mindemellett az utasok által használt digitális eszközök integrációjához pedig minden elterjedt szabvány rendelkezésre áll, külön kérésre pedig a fix középkonzol tágas négyüléses modellé alakítja a modellt. Ilyenkor a GLS 600 4MATIC tökéletesen alkalmas munkára és pihenésre egyaránt, a konzolban többek között összecsukható asztalokat és hűtőt is találunk, elegendő hellyel a pezsgősüvegek számára. A berendezéssel harmonizáló pezsgőspoharak a Mercedes-Maybach kiegészítőinek kínálatából választhatók ki.

A műszerfal és az utastér számos részét párnázott nappabőr borítja, de opcionálisan többféle eltérő és egyedi belső rendelhető. Sőt, a Mercedes-Maybach lakberendezői saját illatot fejlesztettek ki a GLS számára, az extraként megvásárolható AIR BALANCE csomag az utasok igényei szerint keveri a fehér osmanthus virág könnyed illatát a bőr hangsúlyosabb jegyeivel és a fűszeres teával. A Maybach hozzáadott értéke rengeteg területen érezhető, így például a hangszigetelés tekintetében is, amely a hátsó ülések mögé beépített kiegészítő modul segítségével a csomagtér zajaitól is megkíméli a kabint. Ugyanakkor az erőátviteltől a futóművön át, egészen a fényszórókig, a Mercedes-Maybach GLS műszaki rendszerei a Mercedes-Benz SUV modellek legmagasabb kényelmi szintjének alapjaira épülnek. A széria AIRMATIC vagy a feláras E-ACTIVE BODY Control futómű és a hajtáslánc egyedi Maybach üzemmóddal is rendelkezik, amely főleg a második sorban helyet foglaló utasoknak kínál még nagyobb komfortot a hagyományos modellekhez képest. A négyliteres V8-as turbómotor szintén kimondottan a Mercedes-Maybach GLS számára készült, az 558 lóerős csúcsteljesítmény és a 730 Nm-es maximális nyomaték diszkrét, de mindenképp erőteljes mozgást és fellépést garantál az autónak. Az 5,2 méter hosszú és több, mint 2 méter széles SUV 4,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, s akár 250 km/h-val is képes repeszteni. A potens erőművet ugyanakkor egy 48 V-os EQ Boost kiegészítő hibrid rendszerrel is ellátták, mely jelentősen mérsékli az autó fogyasztását.

Az exkluzív luxust, a maximális kényelmet és a modern technológiát jól ötvöző négykerekű és összkerék-hajtású státuszszimbólum piaci bevezetése 2020 második felében kezdődik meg.